Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یکی دو روز گذشته انتشار دو ویدئوی مشکوک که حاوی صداهای عجیب و غریبی هستند افکار عمومی را به شدت تحت تأثیر قرار داده و بازار شایعات در مورد علل و عوامل این پدیده و یا ساختگی بودن این ویدئوها داغ داغ است؛ ویدئوهایی که حکایت از یک پدیده فضایی عجیب دارند و بسیاری از متخصصین مثل پدر آب و هواشناسی سینوپتیک ایران در مورد آن اظهار بی اطلاعی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش «تابناک»، روز گذشته و با اختلاف زمانی اندکی از یک دیگر دو فیلم ویدئویی مشکوک از دو نقطه جغرافیایی مختلف کشور در فضای مجازی منتشر شد که اشاره به شنیده شدن صداهایی عجیب از آسمان داشت؛ اصواتی که پیش از آن سابقه در مورد شنیده شدنشان نبود و تعجب همگان از جمله کارشناسان را بر انگیخت.
ماجرای انتشار این دو ویدئو از این قرار بود که شهروندی در حاشیه شهر آستارا واقع در شمال غرب کشور و شهروندی نیز در شهر یزد واقع در مرکز ایران ویدئوهایی را در فضای مجازی منتشر کردند، که در آن صداهایی عجیب و ناشناخته شنیده می شود؛ صداهایی که تا کنون به گوش شهروندان ایرانی نخورده بود و مهیب بودنشان موجبات بروز نگرانی در جامعه شد و این خبر را به سرعت تبدیل به یکی از جذاب ترین اخبار دنیای مجازی کرد.
این در حالی بود که برخی کارشناسان و مسئولان محلی از ساختگی بودن این ویدئوها سخن گفتند و تأکید کردند با توجه به غیر ممکن بودن چنین پدیده ای و نبودن مستندهای لازم امکان غیر واقعی بودن این موضوع بسیار زیاد است. تاکیدی که حالا به تکذیب فرماندار شهرستان یزد هم رسیده تا او در این باره بگوید: ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده حقیقت ندارد و از طریق پلیس فتا پیگیر عامل انتشار این ویدئو هستیم.
سالاری افزود: مشابه این ویدئو در برخی نقاط دیگر کشور هم پخش شده که پلیس فتا منتشر کنندگان این ویدئوها را تحت تعقیب قرار داده است.
یکی از مهم ترین انتقادهایی که تحلیلگران در مورد ساختگی بودن این ویدئوها ذکر می کنند، انحصار آنها تنها به یک منبع و نبود مستندات و شنونده های دیگر است. یکی از شهروندان اهل آستارا در نقد صدای عجیبی که گفته می شود در آستار شنیده شد، با تأکید بر ساختگی بودن آن به دلیل نبود مستندات بیشتر از یک ویدئو به خبرنگار «تابناک»، گفت: با اینکه آستارا همیشه بارندگی دارد و این موضوع خیلی تکراری و عادی و است، ولی مردم از باران و برف شدید، فیلم و عکس می‌گیرند و منتشر می‌کنند. حالا چطور می‌شود که چنین رخداد مهم و عجیبی توسط هیچ شخص دیگری ثبت نشده باشد؟ابهامی که احمد دالکی، کارشناس مسائل نجوم از زاویه دیگری به آن نگاه کرده و می‌گوید: فیلم‌هایی که تحت عنوان شنیده شدن صدای مهیب در فضای مجازی از برخی مناطق ایران منتشر شده است ممکن است که منشاء انسانی داشته باشد. شنیده شدن چنین صدایی قطعا به آسمان ارتباط ندارد و تا کنون چنین پدیده‌ای در دانش ستاره شناسی و نجوم سابقه نداشته است.
اما شدت بازتاب این فیلم در دنیای مجازی فراتر از آن است که بتوان با این ابهامات، همه چیز را زیر سوال برد. از این رو به سراغ بهلول علیجانی، پدر آب و هواشناسی سینوپتیک ایران رفتیم تا از زاویه دانش وی نیز به این موضوع نگاهی بیاندازیم. علیجانی در این باره به خبرنگار «تابناک» گفت: این موضوع ارتباطی با مسائل آب و هواشناسی ندارد و به دلیل اینکه در آسمان مواردی نظیر ابر و رعد و برق دیده نمی شود، نمی توان بین آن با مسائل آب و هواشناسی ارتباطی پیدا کرد.
وی افزود: حتی اگر ابر هم در آسمان باشد، صداهایی که در اثر برخورد ابرها ایجاد می شود با صداهایی که در این ویدئوها شنیده می شود، کاملاً متفاوت است. این صداها ممکن است منشأ زمینی داشته باشد، اما چیزی که من می دانم هیچ ارتباطی بین این صداها با آب و هوا وجود ندارد.
بنیانگذار آب و هواشناسی سینوپتیک ایران با تأکید بر اینکه چیزی در مورد این صداهای عجیب و غریب و منشأ آن نمی دانم، افزود: در همه دورانی که من در حال مطالعه در مورد آب و هواشناسی کشورهای جهان هستم تا کنون با چنین پدیده ای رو به رو نشده ام و این موضوع برای من کاملاً عجیب و ناشناخته است.
بر این اساس به نظر ضروری می رسد، مسئولان و مقامات رسمی کشور در مورد انتشار چنین ویدئوهایی که فضای مجازی و افکار عمومی را در یکی دو روز گذشته به شدت تحت تأثیر قرار داده، واکنش علمی و منطقی نشان دهند و ضمن رد و یا تأیید آن، در مورد جزئیات و بررسی های خود برای مردم توضیحات کامل و جامعی را منتشر کنند؛ اتفاقی که نیاز است در صورت رد چنین موضوعاتی با شناسایی عوامل و برخورد با آنها همراه شود و در صورت تأیید به بازنمایی عوامل آن بپردازد.


برچسب ها: یزد ، آستارا ، صداهای عجیب و غریب ، بهلول علیجانی ، احمد دالکی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش

هرچند وقت یک‌بار خبری جعلی یقه هنرمندان را می‌گیرد و در این میان استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آن‌ها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آن‌ها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آن‌ها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند.

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهاد‌ها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

دیگر خبرها

  • باران و تگرگ آسمان قزوین را فرامی‌گیرد
  • آسمان قم امروز و فردا ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت بارانی است
  • باران بهاری از فردا در استان قزوین
  • آسمان چهارمحال و بختیاری بارانی
  • آسمان نیمه ابری در گلستان/ بارش پراکنده در ارتفاعات
  • پیش بینی بارش های رگباری برای آسمان زنجان
  • وضعیت جوی قم در ۲۴ ساعت آینده
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • طرح لو رفته از پیراهن اول رم در فصل 25-2024 / عکس
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش